Mainos

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

30 kadettia loukkaantui tyynysodassa

Sotiminen on vaarallista puuhaa, käytiin sitä sitten rynnäkkökivääreillä tai tyynyillä. New York Timesin mukaan 30 kadettia nimittäin loukkaantui lokakuun lopulla Yhdysvaltain perinteikkäässä West Pointin sotilasakatemiassa järjestetyssä jokavuotisessa tyynysodassa.


Ensimmäistä vuottaan West Pointissa viettävät kadetit ovat jo vuosien ajan järjestäneet kesän lopulla suuren tyynysodan. Tänä vuonna osa tyynysotaan osallistuneista kadeteista oli kuitenkin suuressa viisaudessaan työntänyt tyynyliinojensa sisälle tyynyn sijaan kovia esineitä, jotka aiheuttivat aivotärähdyksiä, murtumia ja muita vammoja kymmenille tyynysotaan osallistuneille sotilaille.

West Pointissa toimivan everstiluutnantti Christopher Kaskerin mukaan tyynysotaan osallistuvien kadettien on käytettävä turvallisuussyistä kypärää, mutta julkisuuteen päätyneiden videoiden perusteella iso osa kadeteista ei näin kuitenkaan tehnyt. Loukkaantumisista huolimatta West Point ei ole luopumassa jokavuotisesta tyynysodastaan, joka tiettävästi järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1897.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti