Mainos

torstai 18. heinäkuuta 2013

Länsimainen pedofiliahysteria: Oletko sinä potentiaalinen hyväksikäyttäjä?

Länsimaita jo vuosia vaivannut laajamittainen pedofiilihysteria on jälleen saavuttanut uuden virstanpylvään. Kaksi viikkoa sitten Ontarion Windsorissa asuva 63-vuotias Legokeräilijä John St-Onge päätti vierailla yhdessä 30-vuotiaan tyttärensä kanssa neljän tunnin ajomatkan päässä olevassa Vaughanin kaupungissa. Vaughanissa sijaitsee Kanadan ainoa Lego Discovery Centre, johon on rakennettu Legolandioiden tapaan erilaisia valtavia Legorakennelmia. Discovery Centreen saavuttuaan St-Ongelle ja tämän tyttärelle kuitenkin kerrottiin, että täysi-ikäiset vierailijat eivät ole tervetulleita keskukseen ilman alle 12-vuotiasta lasta. Legolandian markkinointipäällikön mukaan kielto on tehty "perheiden ja lasten turvallisuuden" takaamiseksi, eli toisin sanoen potentiaalisten pedofiilien estämiseksi.

Ilmeisesti Legon mielestä kaikki aikuiset, jotka haluavat käydä yli 12-vuotiaan lapsensa kanssa katsomassa Legoja ovat potentiaalisia hyväksikäyttäjiä, lapsenkaappaajia ja ties mitä muuta. Melko erikoista, kun tutkimusten mukaan puolet seksuaalisista hyväksikäyttäjistä ovat lasten omia vanhempia, noin viidennes muita läheisiä ja vain noin kolmannes lapselle entuudestaan tuntemattomia. Toisin sanoen, Lego Discovery Centressä oman tai tuttavansa lapsen kanssa vieraileva aikuinen on huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä pedofiili kuin lapseton vierailija.

Ontarion Lego Centren tapaus on vain yksi esimerkki siitä, kuinka me luomme keinotekoista turvallisuudentunnetta luokittelemalla ihmisiä ja asioita tiettyihin kategorioihin. Eurooppalaiset pelkäävät ääri-islamistien terrori-iskua, vaikka pelkästään separatistiryhmät tekevät Euroopassa yli 200 kertaa enemmän terrori-iskuja kuin muslimit. Monet pelkäävät lentämistä, vaikka esimerkiksi Britanniassa on lähes 10 kertaa todennäköisempää kuolla auto- kuin lento-onnettomuudessa. Luomalla stereotypioita vanhoista ja epäsosiaalisista pedofiilimiehistä, Lähi-idästä kotoisin olevista muslimiterroristeista ja lukuisista muista riskeistä todellinen turvallisuutemme ei parane. Päinvastoin.

Mitä John St-Ongeen tulee, niin tapaukseen tultua julkisuuteen Lego lupasi tarjota Johnille ja hänen tyttärelleen ilmaisen matkan Discovery Centren "aikuisten iltaan", johon ovat tervetulleita myös Legojen vanhemmat ystävät. Discovery Centren normaalisti voimassa olevia ikäsääntöjä ei tästä huolimatta aiota poistaa.

Lähteet ja luettavaa
Lego loving senior citizen invited back to Legoland — but only on adults’ night
Man’s Legoland dream crushed after being turned away because he was not accompanied by a young child



Lue myös nämä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti