Mainos

torstai 1. tammikuuta 2015

Foxin pohjanoteeraukset 2014

Jostain kumman syystä Foxin uutiset tunnetaan
Euroopassa jostain ihan muusta kuin laadukkaasta
journalismista
(CC BY 2.0 / Inside Cable)
Televisiokanava Foxin uutis- ja ajankohtaisohjelmat tunnetaan Suomessa lähinnä kanavan toimittajien typeristä kommenteista, eikä suotta. Brittilehti The Independent on listannut Foxin viime vuoden kovimmat rimanalitukset, joista parhaat (tai pikemminkin huonoimmat) ovat tässä.

Toukokuussa omasta neitsyydestään katkeroitunut 22-vuotias Elliot Rodger tappoi kuusi ihmistä Kaliforniassa. Ampumisen jälkeen Fox kutsui psykoterapeutti Santa Barbaran vieraaksi Justice With Judge Jeanie -keskusteluohjelmaansa. Barbara oli ennen haastattelua lukenut Rodgerin kirjoittaman 137-sivuisen manifestin, jonka perusteella tämä oman elämänsä Sigmund Freud keksi, että Rodger katkeroitui naisia kohtaan, koska hän "taisteli homoseksuaalisia impulssejaan vastaan". Barbaran teorian mukaan Rodgerin naisvihan todellinen syy oli se, että "naiset veivät kaikki miehet pois häneltä".

Elokuussa englantilainen koomikko Russell Brand, joka on erilaisten vasemmisto- ja liberaaliliikkeiden näkyvä kannattaja, kritisoi julkisesti Foxin uutisointia Fergusonin poliisiväkivaltaa vastustavista mielenosoituksista. Foxilla ei tietenkään oltu kritiikistä mielissään, joten Foxilla juontajana toimiva Greg Gutfeld, ikää 49 vuotta, vastasi Brandin kritiikkiin kutsumalla Brandia "vasemmisto kommari roskaväeksi". Kuinka kypsää.

Lokakuussa Foxin The Five -keskusteluohjelman juontaja Kimberly Guilfoyle (kyllä, nainen itsekin) totesi ohjelmassaan, että nuorilta naisilta tulisi poistaa äänioikeus ja oikeus toimia valamiehistössä, koska he välittävät eri asioista kuin heidän vanhempansa. Yhteiskunnallisen vaikuttamisen sijaan nuorten naisten pitäisi Guilfoylen mielestä keskittyä Matchin ja Tinderin kaltaisiin deittisovelluksiin.

Joulukuussa Foxin juontajilla oli paljon painavaa sanottavaa CIA:n kidutusskandaalista. Out Numbered -keskusteluohjelman juontajan Andrea Tantarosin mielestä CIA:lla oli oikeus kiduttaa ihmisiä, koska "Amerikan Yhdysvallat on mahtava". Foxin kirjeenvaihtaja Jesse Wattersin mielestä amerikkalaisille ei pitäisi edes kertoa koko kidutuksen olemassaolosta ja kidutuksen paljastaminen oli pelkkää demokraattien ääntenkalastelua. Myöhemmin riemuun liittyi myös toisen keskusteluohjelman juontaja Elizabeth Hasselbeck, jonka mielestä Sidneyn kahvilapiiritys oli todiste siitä, että CIA teki oikein kiduttaessaan satoja ihmisiä syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen. Hasselbeck unohti kuitenkin kertoa katsojilleen, mitä ihmettä Australiassa tapahtuneella piirityksellä on tekemistä Kuubassa vuosia aiemmin tapahtuneen kidutuksen kanssa.

Joulun alla Washington D.C.:ssa protestoitiin poliisiväkivaltaa vastaan huutamalla "me emme pysähty, me emme voi pysähtyä, ennen kuin tappajapoliisit ovat selleissä". Koska nämä iskulauseet eivät sopineet tarpeeksi hyvin Foxin "uutisten" agendaan, päätti kanava editoida mielenosoituksista otettua videokuvaa niin, että väkijoukon kuultiinkin televisiolähetyksessä huutavan "me emme pysähty, me emme voi pysähtyä, joten tapa poliisi". Sosiaalisessa mediassa alkaneen painostuskampanjan jälkeen Fox lopulta pahoitteli tekoaan.

Artikkeli löytyy kokonaisuudessaan The Independentin sivuilta.



Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti