Mainos

torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden suosituimmat (2014)

Vuosi 2014 on nyt paketissa, joten ajattelin koota yhteen suosituimmat kirjoitukset, jotka blogissa on kuluneen vuoden aikana julkaistu. Jos et ole jotain näistä jutuista vielä lukenut, niin suosittelen lukemaan ne nyt, sillä ne ovat varmasti yhdet viime vuoden parhaista kirjoituksista tässä blogissa.

Vuoden luetuin kirjoitus kertoi 15-vuotiaan brittinuoren elämän pilanneesta raiskausilmoituksesta. Avoimen kirjeen kirjoittanut mies kertoi marraskuussa The Guardianissa, kuinka hänen ystävänsä päätti kääntää yhden illan jutun raiskaukseksi ja leimasi näin pojan kaikkien tämän ystävien silmissä raiskaajaksi. Vaikka syytteet osoittautuivatkin muutaman kuukauden tutkimisen jälkeen perättömäksi, jäivät raiskaussyytökset kummittelemaan miestä koko tämän loppuelämän ajaksi.

Toiseksi suosituin oli kirjoitus feministien mainoskampanjasta, jossa vaadittiin Britannian pääministeri David Cameronia ottamaan itsestään valokuvia sosiaaliseen mediaan yllään kulahtanut "tältä feministi näyttää" -t-paita päällään. Kun Cameron ei ideasta oikein innostunut, niin kampanjaa tukeneet feministit ja ensi kevään parlamenttivaaleihin irtopisteitä keränneet poliitikot ryhtyivät solvaamaan Cameronia julkisesti tämän päätöksestä olla pitämättä paitaa päällään. Pilkka osui kuitenkin pian omaan nilkkaan, kun selvisi, että kampanjassa käytetyt t-paidat oli valmistettu afrikkalaisessa hikipajassa, jossa niitä valmistivat nälkäpalkalla työskennelleet naiset.

Kolmannelle sijalle ylsi Yhdysvaltain poliisin valtaoikeuksia käsitellyt juttu, jossa kerrottiin, kuinka poliisi voi halutessaan takavarikoida syyttömien ihmisten omaisuutta omaan käyttöönsä. Yhdysvalloissa poliisilla on 1980-luvulta peräisin olevan lain porsaanreiän takia oikeus takavarikoida ihmisiltä omaisuutta, jonka se epäilee liittyvän rikolliseen toimintaan. Jos kaverisi vaikuttaa epäilyttävältä ajaessaan sinun autollasi Yhdysvalloissa, niin poliisi voi takavarikoida autosi ilman sen kummempia perusteluja itselleen.

Tämän kirjoituksen julkaisun myötä toivotan kaikille blogin lukijoille hyvää uuttavuotta. Nähdään samoissa merkeissä myös tänä vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti