Mainos

torstai 25. joulukuuta 2014

Ehdonalaisessa ollut vankilaan töissä käymisen takia

The Guardian kertoo lontoolaisesta Ashley Stansfieldista, joka pääsi ehdonalaiseen vapauteen viime elokuussa. Ehdonalaisen rangaistuksensa aikana Stansfieldin täytyi pitää elektronista nilkkapantaa ja olla illasta aamuseitsemään kotonaan. Stansfieldin ehdonalainen meni hyvin ja hän pääsi jo syyskuussa koeajalla autokuskiksi lontoolaiselle kuljetusyhtiölle. Koeajan jälkeen Stansfieldille tarjottiin kuljetusyhtiöstä vakituista työtä, joka alkaisi aamuisin kello 6.15. Stansfield kysyi ehdonalaisvalvojaltaan saako hän mennä töihin, vaikka hänen ulkonaliikkumiskieltonsa loppui vasta seitsemältä aamulla. Ehdonalaisvalvoja näytti Stansfieldille vihreää valoa ja allekirjoitti paperit, joilla tämä sai mennä työpaikalleen ajoissa. Tai niin Stansfield ainakin luuli.
Stansfieldin käytyä kahden viikon päästä tapaamassa ehdonalaisvalvojaansa hänet otettiin kiinni ja lähetettiin takaisin vankilaan, koska hän oli ehdonalaisten valvontaa hoitavan yksityisen London Community Rehabilitation Companyn (LCRC) mukaan rikkonut ehdonalaistaan menemällä aamulla töihin. LCRC:n tiedottajan mukaan Stansfieldin ehdonalaisvalvoja oli kyllä antanut hänelle luvan mennä töihin, mutta Stansfieldin tietämättä tähän lupaan vaadittiin myös erillinen lupa vankilanjohtajalta, jota ei syystä tai toisesta myönnetty hänelle ajoissa.

Vaikka Stansfieldin joutuminen uudestaan vankilaan oli puhtaasti viranomaisten syy, istuu Stansfield yhä Pentonvillen vankilassa. Stansfieldin ehdonalainen päättyy virallisesti 30. joulukuuta ja Stansfield toivoo, että viranomaiset päästäisivät hänet sen jälkeen uuteen ehdonalaiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti