Mainos

perjantai 19. joulukuuta 2014

Pelaajan saattaminen kentälle maksaa lapselle satoja euroja

Jokainen jalkapalloa vähänkään seurannut ihminen tietää vanhasta perinteestä, jossa lapset saattavat kotijoukkueen pelaajat kentälle ennen ottelua. Harva kuitenkaan tietää, että monet seurat laskuttavat lasten perheitä tästä kunniasta sadoilla euroilla.

The Guardian on selvittänyt, kuinka paljon Englannin Valioliigan joukkueet veloittavat pelaajia kentälle saattavien lasten vanhempia per ottelu. Alle puolet Valioliigajoukkueista (Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Everton, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Southampton ja Sunderland) päästävät edelleen lapset saattamaan pelaajia ilmaiseksi, kun taas loput joukkueet myyvät nämä tilaisuudet 190-770 euron hintaan. Ylivoimaisesti eniten lasten vanhemmilta rahaa nyhtää West Ham United, jonka asettama hintalappu on vastustajasta riippuen jopa 770 euroa. 770 euroa, eli keskivertobritin puolentoista viikon bruttopalkka, siitä hyvästä, että lapsi pääsee kävelemään idolinsa kanssa jalkapallokentälle ja pääsee ottamaan kuvia muutaman seuran pelaajan kanssa. Justin Bieberkin veloittaa tästä lystistä puolet vähemmän.

Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa, mutta seurat voisivat silti miettiä, ovatko pikkulasten unelmat ihan paras paikka näin räikeälle rahastukselle. 770 euron pyytäminen lasten vanhemmilta kun ei välttämättä ole sitä ihan parasta mainosta seuralle. Tätä mieltä ovat myös maksuja keräävien seurojen kannattajayhdistykset. Esimerkiksi Swansea Cityn (joka veloittaa 570 euroa per lapsi) kannattajayhdistys on jo vaatinut maksun pienentämistä, QPR:n (myös 570 euroa per lapsi) kannattajat taas paikkojen antamista myymisen sijaan paikallisille kouluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti